Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυΐα είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. (Άρθουρ Σοπενάουερ)

Με τη φιλοσοφία είτε θα αυξήσεις τις γνώσεις σου, είτε θα συνειδητοποιήσεις την άγνοιά σου. Ότι από τα δύο και αν σου συμβεί είναι καλό. (David Hume.)
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Η Ηρωική κάθοδος των εξωγήινων...
Ένα μεσημεράκι, καθώς έπινα αμέριμνος τον καφέ μου, ένας φίλος αποφάσισε να μου αποκαλύψει την υπέρτατη αλήθεια. Ομολογώ πως μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσα στο ζοφερό σκοτάδι της αμάθειας. Εν συντομία μου είπε όλη την αλήθεια για τους Έλληνες εξωγήινους από τους οποίους προερχόμαστε. Ακόμα προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα πως υπάρχει πάνω στον Όλυμπο μια θύρα επικοινωνίας με το χωροχρόνο από όπου θα ξεμπουκάρουν οι εξωγήινοι και θα σώσουν τον δύστυχο Ελληνισμό. Και λέω δύστυχο, γιατί το έθνος μας είναι το θύμα όλων των συνομωσιών του πλανήτη, οι οποίες ετοιμάζονται από τους απολίτιστους βαρβάρους.

 

Μόλις ξαναβρήκα το φως της γνώσης και βγήκα από το σκοτεινό σπήλαιο της αμάθειας, σαν άλλος Πλάτων, δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφάσισα να απευθυνθώ στις πιο έγκυρες επιστημονικές δυνάμεις του τόπου. Απευθύνθηκα λοιπόν σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, σε μέντιουμ, σε καθηγητές παραψυχολογίας  και αστρολόγους. Όλοι μου επιβεβαίωσαν την εν λόγω θεωρία. Ένας εξ’ αυτών ήταν λαλίστερος και διαβάζοντας τη σφαίρα, μου είπε τα πάντα για τη μελλοντική κάθοδο των εξωγήινων. Καθώς λοιπόν βρισκόμουν στο χώρο εργασίας του μεγάλου Γκουρού της γνώσης και ετοιμάζονταν να βάλλει μπρος τη σφαίρα, οι επιστημονικοί του βοηθοί έλεγαν ρυθμικά γιάμα γιάμα γιάαααααμα. Ξαφνικά η σφαίρα άναψε και ο τρισμέγιστος δάσκαλος άρχισε να μου λέει τα μελλούμενα με τη βοήθεια ενός χαρτονομίσματος των πεντακοσίων ευρώ. Αναφέρω επί λέξει τα λεγόμενα του, καθώς μου είναι αδύνατο να ξέρω μόνο εγώ την απόλυτη αλήθεια. Τη μέρα που ο Ερμής θα ναι τ’ ανάσκελο και θα έρθει φάτσα με φάτσα με τον Οφιούχο, ενώ τρία πουλάκια θα κάθονται αμέριμνα, οι εξωγήινοι θα έρθουν να μας σώσουν. Πάνω στον Όλυμπο θα τους περιμένουν τα αυτοκίνητα, ένα για τον καθένα( μην ξεχνιόμαστε Έλληνες είναι και αυτοί). Αφού τα φουλάρουνε με μαζούτ, θα αρχίσει η ηρωική κάθοδος. Φυσικό είναι καθώς θα κατεβαίνουνε να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα με όλα τα παρεπόμενα, κορναρίσματα, κοσμητικά επίθετα και ατελείωτο εξωγήινο ξύλο. Εφόσον λοιπόν είναι πιο εξελιγμένοι από εμάς, δεν θα πλακώνονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά με τη χρήση λέιζερ και κραδαίνοντας φωτόσπαθα. Αφού τελειώσει ο χαμός θα επιτεθούν σε μια πορεία, θα ξυλοκοπήσουν όποιον βρουν εύκαιρο και στη συνέχεια θα τον σουβλίσουν. Τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα παραδοσιακά έθιμα των παππούδων μας. Η σούβλα θα συνοδεύεται με τσάμικα, ενώ το ούζο θα ρέει άφθονο. Έτσι ντίρλα καθώς θα είναι θα μπουν στα αυτοκίνητα για να συνεχίσουν την ένδοξη πορεία τους. Όπως φαντάζεσθε θα συνεχίσουν μόνο αυτοί που θα γλιτώσουν από τις ατελείωτες καραμπόλες και από τις πάμπολλες πτώσεις από γέφυρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στάση για φραπέ για να ξεσουρώσουν οι εξωγήινοι οδηγοί. Ο καφεντζής θα γίνει πάμπλουτος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, θα χρεώνει τον καφέ 15 ευρώ. Παράλληλα το παρακείμενο λιβάδι θα γεμίσει από χιλιάδες πεταμένα πλαστικά ποτήρια του φραπέ.

 

Η συνέχεια της καθόδου θα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αφού καταφθάσουν στη βουλή, θα αναλάβουν την εξουσία γεμίζοντας ελπίδα τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό. Λύνοντας έτσι το αιώνιο πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Τους ελεύθερα σκεπτόμενους και τους αντιφρονούντες θα τους στείλουν εξόριστους στον άνυδρο πλανήτη Άρη, αφού τους κουρέψουνε γουλί και τους κρεμάσουν μια ταμπέλα στο λαιμό, η οποία θα αναγράφει τον τίτλο τους «Είμαι τετυμπόης». Φυσικά ανάλογο θα είναι και το έργο τους στον τομέα του πολιτισμού. Η είσοδος στη λυρική σκηνή θα είναι μεγαλοπρεπής. Κραδαίνοντας μπουζούκια θα την μετατρέψουν σε σκυλάδικο, για να μεταλαμπαδεύσουμε από εκεί τον μουσικό μας πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να ικανοποιήσουν τις πλατιές λαϊκές μάζες, θα οργανώσουν διαγαλαξιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με το οποίο θα απασχολούνται αποκλειστικά οι γήινοι.

 

Όπως καταλαβαίνετε το έργο θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, δε θα ήταν δυνατό άλλωστε ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός να μην έχει παγκόσμια εμβέλεια. Πρώτα-πρώτα θα στολίσουν τον πύργο του Eiffel με δάφνες και ελληνικές σημαίες. Στη συνέχεια θα φορέσουν φουστανέλα στο άγαλμα της ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα θα ισοπεδώσουν τον πύργο της Πίζας, ο οποίος χρόνια βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα αυτοκατεδαφιστεί ή όχι. Για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο, χωρίς να δημιουργηθούν αντιδράσεις από τους απολίτιστους ξένους, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όπλα εξελιγμένης τεχνολογίας. Και πράγματι φίλοι μου, οι Έλληνες εξωγήινοι διαθέτουν κάτι το πραγματικά πρωτοποριακό. Αεροπλάνα θα ρίξουν ελληνόσκονη πάνω από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες των βάρβαρων Εθνών. Αυτή η μαγική σκόνη έχει τη μοναδική ικανότητα να μετατρέπει τους απολίτιστους βαρβάρους σε πεφωτισμένους Έλληνες. Έτσι καμία αντίδραση δε θα υπάρξει και κανένα εμπόδιο δε θα υπάρχει πια στο δρόμο μας. Απόρροια όλων των παραπάνω ενεργειών θα είναι ολόκληρος ο πλανήτης να πέσει στα ελληνικά εξωγήινα χέρια.

 

Τέλος θα δοθεί ένα τέλος στις πλάνες περί εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για άλλη μια φορά. Οι φοιτητές δεν διαμαρτύρονταν κάνοντας κατάληψη. Η αλήθεια είναι ότι οι φοιτητές μαζεύτηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο γιατί στη χούντα (η οποία υποκινήθηκε από Έλληνες εξωγήινους) ήταν της μόδας να κάνεις κατάληψη. Ακόμα πολλοί πήγαν για να βρουν το άλλο τους μισό, καθώς μου αποκάλυψε ένας φωτισμένος φίλος μου. Επιπλέον μου είπε εμπιστευτικά ότι ο επιστάτης είχε χάσει το κλειδί, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κλειδωθούν μέσα. Φυσικά το πρόβλημα λύθηκε όταν ένα τανκ που τύχαινε να περνάει από εκεί κοντά έδωσε τη σωτήρια λύση. Μετά από όλα αυτά θα είμαστε σε θέση να φωνάζουμε με περισσή περηφάνια ζήτω το αθάνατο ελληνικό εξωγήινο έθνος.

1 σχόλιο: