Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυΐα είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. (Άρθουρ Σοπενάουερ)

Με τη φιλοσοφία είτε θα αυξήσεις τις γνώσεις σου, είτε θα συνειδητοποιήσεις την άγνοιά σου. Ότι από τα δύο και αν σου συμβεί είναι καλό. (David Hume.)




Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πυρκαγιές 2009




















Το άκρων άωτον της βλακείας.

Εδώ και τρεις μέρες καίγεται πάλι η Αττική δύο μόλις χρόνια μετά από την πυρκαγιά της Ηλείας. Και η τηλεόραση τα ίδια και τα ίδια. Τι έφταιξε, γιατί τα προηγούμενα λάθη δε μας έκαναν σοφότερους και τα τοιάυτα. Λόγια, λόγια, τα ίδια λόγια, ανόητα, ανούσια, για το «θεαθήναι» και για εσωτερική κατανάλωση. Λόγος να γίνεται. Κλείνω την τηλεόραση για να μην ακούω τις ανοησίες των δημοσιογράφων και τις βλακείες των πολιτικών που σαν μαριονέτες και όντα αξιοθρήνητα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ωστόσο από αυτές τις ελεεινές και θλιβερές υπάρξεις καμία παραίτηση λόγω ευθιξίας. Δυστυχώς-λυπάμαι που το λέω- μα το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια αν δε βάλουμε μυαλό. Και οι ίδιες ανοησίες πάλι από δημοσιογράφους και πολιτικούς....(Αυτοί οι δυο πάνε πακέτο) Ίδωμεν.

Έχεις και τους πολιτικούς-αξιολύπητοι αχυράνθρωποι- να σου λένε ότι για όλο αυτό το κακό που συντελέστηκε φταίνε τα πεύκα. Και μη χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου