Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυΐα είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. (Άρθουρ Σοπενάουερ)

Με τη φιλοσοφία είτε θα αυξήσεις τις γνώσεις σου, είτε θα συνειδητοποιήσεις την άγνοιά σου. Ότι από τα δύο και αν σου συμβεί είναι καλό. (David Hume.)
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τα τρόμο-πεύκα και οι φετινές πυρκαγιές.


Τα τρόμο-πεύκα και οι φετινές πυρκαγιές.

Φέτος το καλοκαίρι, όπως και σχεδόν κάθε καλοκαίρι, είδαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη, χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους να γίνονται στάχτη, καθώς και πολλά σπίτια και αυτοκίνητα. Μετά την κατάσβεση και της τελευταίας εστίας φωτιάς και μετά την απογραφή της ανυπολόγιστης καταστροφής έρχεται η αναζήτηση των ευθυνών. Σε αυτή τη φάση ξεκινά το θέατρο του παραλόγου.

Το 2007 την ευθύνη για τις καταστροφές την ανέλαβε ο στρατηγός άνεμος, φέτος την ευθύνη την ανέλαβαν τα ίδια τα πεύκα, καθώς από τη φύση τους είναι εύφλεκτα, διαδίδοντας με τις κουκουνάρες τους τη φωτιά σε χρόνο μηδέν. Και πράγματι έχουν δίκιο. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς η τρομοκρατική οργάνωση «Οι εμπρηστικές κουκουνάρες» ανέλαβε την ευθύνη για τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Τα τρόμο-πεύκα αποφάσισαν να εξεγερθούν και να αυτοπυρποληθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και για την οικιστική ανάπτυξη μέσα στις δικές τους περιοχές. Έτσι, οργανώθηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν να αυτοπυρπολούνται. Με όπλα τις φλεγόμενες κουκουνάρες τους, διέδωσαν τη φλόγα της δικής τους εξέγερσης παντού. Σε προκήρυξη που έστειλαν στα Μ.Μ.Ε. εξηγούν πιο αναλυτικά πως, εφόσον οι άνθρωποι έχουν γεμίσει με σκουπίδια τα περιαστικά δάση και έχουν με κάθε τρόπο καταστρέψει το περιβάλλον, δεν τους αξίζει να ζουν μαζί με τα πεύκα. Ακόμα, αφού οι άνθρωποι δεν έχουν το θάρρος και τη στοιχειώδη ευθιξία να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, την ευθύνη την αναλαμβάνουν τα ίδια τα πεύκα. Έτσι αυτό που πραγματικά αξίζει στους ανθρώπους να έχουν είναι μαύρη καμένη γη. Στην προκήρυξή τους ακόμα ευχαριστούν ιδιαίτερα, όλους όσους πετάνε τα σκουπίδια τους στα δάση, βοηθώντας έτσι την πύρινη εξέγερση τους. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε όλους εκείνους τους υπερπερήφανους οδηγούς που πετάνε αναμμένα τσιγάρα από το παράθυρο του τροχοφόρου κουτιού τους, ανάβοντας καινούρια μέτωπα. Τέλος ευχαριστούν όλους τους πολιτικούς που με τα μέτρα που πήρανε πριν από το καλοκαίρι βοήθησαν έτσι, ώστε η φωτιά να μη σταματήσει παρά μόνο στη θάλασσα. Βέβαια δεν ξεχνούν να στηλιτεύσουν και να εκτοξεύσουν απειλές ενάντια σε όλους εκείνους τους πυροσβέστες που με ηρωισμό και αυταπάρνηση πολέμησαν την πύρινη επανάστασή τους, καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν τους πυροσβέστες να καταστείλουν την εξέγερση, ρουφιανεύοντας τα νέα μέτωπα.

Μετά από αυτήν την ανάληψη ευθύνης τώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να κόψει όλα τα εναπομείναντα πεύκα, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ακόμα θα επιτρέψει στους οικοπεδοφάγους να χτίσουν τις δασικές περιοχές, έτσι ώστε ούτε ένα πεύκο να μη ξανά-φυτρώσει. Με αυτόν τον τρόπο κανένα τρόμο-δέντρο δε θα ξαναβάλει φωτιά στη χώρα μας. Έτσι θα εξαλειφθεί κάθε αιτία για φωτιά, ενώ τα υπέροχα βουνά μας θα κοσμούνται από υπέροχες βίλες με πισίνες, οι οποίες άλλωστε δεν καίγονται εύκολα. Με τα νέα αυτά μέτρα τα μοχθηρά αυτά δέντρα θα ανήκουν στο παρελθόν, ενώ τα τσιμεντένια δάση θα τροφοδοτούνται πλέον από μηχανές οξυγόνου. Παλιά τα δέντρα ψήφιζαν, τώρα βάζουνε φωτιές. Τι άλλο μένει να δούμε στο μέλλον από αυτά τα υποχθόνια δέντρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου