Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυΐα είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. (Άρθουρ Σοπενάουερ)

Με τη φιλοσοφία είτε θα αυξήσεις τις γνώσεις σου, είτε θα συνειδητοποιήσεις την άγνοιά σου. Ότι από τα δύο και αν σου συμβεί είναι καλό. (David Hume.)




Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μετεκλογικές σκέψεις....


                       Εδώ ο κόσμος καίγεται.........
Και  αυτοί ( οι πολιτικοί) το χαβά τους!  Αντί να κάνουν κάτι από κοινού για το καλό τόπου, αυτοί βγαίνουν μετεκλογικά στην Τ.V. και αλληλοκατηγορούνται , ο ένας εξαπολύει μύδρους εναντίον του άλλου, παίρνουν ένα ειρωνικό ύφος, πράγμα που απάδει παντελώς στην ελεεινή κατάσταση που αυτοί μας οδήγησαν( η συχνή επανάληψη του «αυτοί» δεν είναι τυχαία), δείχνουν σαν να μην τους αγγίζει καθόλου που η χώρα μας πάσχει και σαν να ζουν σ’έναν άλλο κόσμο, στον κόσμο τους. Εξανέστην όταν είδα στην Τ.V. να ειρωνεύεται ο ένας τον άλλο σαν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί ! Ρε μπας και αυτοί δεν συνειδητοποίησαν σε τί κατάσταση βρισκόμαστε;  Μπας  και μια και αυτοί ζουν μέσα στην καλοπέραση και το άφθονο χρήμα, δεν κατάλαβαν καθόλου σε τί κατάσταση βρισκόμαστε εμείς οι «κοινοί θνητοί», οι ψηφοφόροι δηλαδή;  Ας  ταρακουνήσουν  λίγο  την κεφαλή τους μπας κα πήξει το κλούβιο μυαλουδάκι τους  και έρθει στη θέση του! Ιθύνοντες να σου τύχουν και υπεύθυνοι ηγέτες!  Κρίμα!  Νά’ξεραν  τί γνώμη  έχουμε εμείς, οι κοινοί θνητοί,γι’ αυτούς και τί απέραντη ;;;; εκτίμηση;;;;; τρέφουμε  για πάρτυ τους , ίσως άλλαζαν λίγο!  Προσωπικά πιστεύω ότι η πλειονότητα μπρος στον εγωισμό τους δε  βάζουν τίποτε άλλο! ( οψόμεθα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου